Avizo: Rozvolnění přináší milovníkům památek možnost návštěvy sychrovského areálu a také zahrady u slatiňanského zámku

S ohledem na uvolnění pandemických opatření budou již ode dneška zpřístupněny vybrané parky a zahrady ve správě Národního památkového ústavu.

Na Liberecku je od dnešního dne zpřístupněn areál s parkem na zámku Sychrov, na Pardubicku od soboty 17. dubna bude zpřístupněna zámecká zahrada na Slatiňanech. K dispozici jsou samozřejmě toalety.

Sychrovský areál bude zpřístupněn denně (zatím) od 9 do 16 hodin, vstupenky budou prodávány z okénka při vstupu do nádvoří, jednotné vstupné je 30 Kč, děti do šesti let zdarma. Slatiňanská zahrada bude přístupná (zatím) v dubnu o víkendech od 10 do 15 hodin. Vstupenky se budou prodávat v návštěvnickém centru, prodej suvenýrů je prozatím zakázán, vstupné do zahrady je jednotné 30 Kč, děti do šesti let zdarma.

Prosíme návštěvníky, aby si před návštěvou zkontrolovali otevírací dobu a podmínky návštěvy na webových stránkách příslušných objektů nebo na webu npu.cz

Správy hradů a zámků prosí návštěvníky, aby respektovali bezpečnostní pokyny, které jsou umístěny u vstupů do areálů a také na webových stránkách objektů a chránili tak zdraví své i zdraví pracovníků Národního památkového ústavu.

O novinkách, které si správy objektů pro návštěvníky připravily, budeme informovat v tiskových zprávách při zahájení sezony. Nabízíme ale krátká videa z našich památek, sledovat můžete zde https://www.npu.cz/cs/ups-sychrov/Kratka-videa-z-hradu-a-zamku